Eenzaamheid ouderen extreem in de zomer

Het Ouderenfonds zet zich als enige goede doel voor ouderen in Nederland actief in voor kwetsbare ouderen. Morgen 21 juli  gaat een onvergetelijke zomerdag worden voor ruim 100 ouderen.

Een dagje heerlijk uitwaaien op het strand. Voor veel ouderen is het al jaren geleden dat ze de zee hebben gezien en geroken. Het Nationaal Ouderenfonds heeft samen met vrijwilligers van foodservice groothandel Deli XL is voor deze groep een volledig verzorgd uitje georganiseerd. Het Ouderenfonds wil met deze speciale dag aandacht vragen voor het grote probleem van eenzaamheid onder ouderen, dat met name in de zomermaanden ernstige vormen aanneemt.Steeds meer ouderen leiden een eenzaam bestaan. Zonder bezoek, zonder aanspraak. Dag in, dag uit. Zo’n 200.000 ouderen zijn extreem eenzaam: zij krijgen slechts één keer per maand bezoek. Vooral in de zomermaanden voelen ouderen zich extra eenzaam. Vrienden en familie gaan op vakantie en er is minder verzorgend personeel.

Op het strand zullen onder andere door de ouderen ballonnen worden opgelaten. Hieraan zijn kaartjes bevestigd met daarop naam en adres van degene die de ballon heeft losgelaten. Aan de vinder wordt vervolgens de vraag gesteld om een kaartje te sturen naar deze oudere. “Een kaartje is een klein gebaar. Maar voor de ontvanger natuurlijk hartstikke leuk. Dit soort kleine aandachtsmomentjes betekenen al heel wat in de bestrijding van eenzaamheid”, aldus directeur Jan Romme van het Ouderenfonds.

Het is een klein gebaar….. goed voorbeeld doet goed volgen!!! Met z’n allen kunnen we hier iets aan doen!

Lees ook:Verras ouderen met een kerstkaart!
Lees ook:Ouderen ergeren zich aan zomerprogrammering op televisie
Lees ook:Doneer je statiegeldbon van Dirk van den Broek aan het Nationaal Ouderenfonds!
Lees ook:Opbrengst eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat naar stranduitjes Nationaal Ouderenfonds
Lees ook:Huisarts en thuiszorg moeten ‘oogje in het zeil houden’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eenzaamheid ouderen extreem in de zomer

  1. henry

    Het was een goed initiatief mijn moeder heeft er van genoten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>