Ouderen ergeren zich aan zomerprogrammering op televisie

Het Nationaal Ouderenfonds heeft bij de omroepen aan de bel getrokken over de zomerstop op televisie. Het aanbod is volgens hen bedroevend waardoor eenzame ouderen nog eenzamer zijn. Wanneer de televisie een goede vriend van je is en voor veel ouderen is dat zo, dan wil je niet dat die vriend in de zomer in herhaling valt, maar dat hij je wat leuks te vertellen heeft. Juist voor de groep ouderen is dit een heel vervelende situatie. Zo zijn veel ouderen in de zomermaanden vaak extra eenzaam. Terwijl zij zelf thuis blijven, gaan familie en vrijwilligers van welzijnsorganisaties doorgaans wel op vakantie, waardoor het bezoek stokt. Een boeiend, gevarieerd televisieaanbod zou dan ook zeer gewenst zijn om de stille avonden toch op een gezellige manier door te brengen.

Het Ouderenfonds heeft daarom vorige week in een brief aan zowel de publieke als de commerciële omroepen nadrukkelijk gevraagd hier volgend jaar met de zomerprogrammering rekening mee te houden.

Natuurlijk begrijpt ook het Ouderenfonds heel goed dat de nieuwste shows niet in de zomermaanden worden uitgezonden, maar in het huidige bedroevende aanbod moet toch verbetering kunnen worden aangebracht.

Uit de Stelling van de Dag in de telegraaf blijkt dat het overgrote deel van de (veelal oudere) lezers van de Telegraaf het eens is met het Ouderenfonds: 94% van hen vindt dat de zomerstop op televisie afgeschaft moet worden.

Lees ook:Ouderen eenzaam door bedroevend televisieaanbod
Lees ook:Eenzaamheid ouderen extreem in de zomer
Lees ook:Opbrengst eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat naar stranduitjes Nationaal Ouderenfonds
Lees ook:Willeke Alberti verdrijft Blue Monday
Lees ook:Bolletje en Ouderenfonds delen ouderen kerstkoekjes uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>