‘Vergeten’ Nederlandse wintertradities om te koesteren

Eerst heerlijk schaatsen, dan een stevig bordje stamppot met een kuiltje jus en bij de koffie een speculaasje. Een ouderwets Nederlandse winterdag waar veel mensen zich iets bij voor kunnen stellen. Landleven Winter is een optelsom van bekende en minder bekende winterbelevenissen, zoals het maken van midwintergebak, het poffen van kastanjes en schoonschaatsen. Creativiteit en het buitenleven staan centraal tijdens Landleven Winter dat op 19 en 20 december plaatsvindt in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.

 

Landleven Winter is zowel voor kinderen als volwassenen een dag vol winterse activiteiten. Kinderen kunnen schaatsen op de ijsbaan, een dennenboom maken van wilgentenen en snel naar beneden roetsjen op de sleebaan. Voor volwassenen zijn er uiteenlopende winteractiviteiten op culinair, creatief en lifestyle gebied.

Culinair-historicus Carolina Verhoeven is aanwezig om te laten zien hoe midwintergebak wordt gemaakt. Bij Peter Verhage proeven de bezoekers een bijzonder herfstborreltje dat door hem is gestookt op zijn fruitteeltbedrijf. Wie graag de handen uit de mouwen steekt kan bij survival-expert Siegurd leren hoe te overleven in de winterse natuur. Bij hem leren bezoekers een vuurtje maken en heerlijke kastanjes poffen.

Net zoals in het maandblad Landleven is er op Landleven Winter veel informatie en inspiratie te vinden. Bezoekers kunnen luisteren naar de klanken van de midwinterhoorn en tussendoor leuke Kerstcadeautjes shoppen op de Landleven Wintermarkt. Ontmoet de ambachtslieden uit de reportages en leer hoe schapen drijven werkt. Zelfs de Schotse Hooglanders en rendieren uit de reportages komen speciaal voor Landleven Winter naar het museum. De sfeer en de activiteiten van het Nederlands Openluchtmuseum maken het winterse plaatje compleet.

Kijk voor het hele programma op www.landlevenwinter.nl. Kaarten voor volwassenen zijn €16 (voor Landleven abonnees €13,50), voor kinderen vanaf 4 jaar €12.

Lees ook:Beleef Landleven, het ideale dagje uit!
Lees ook:100.000ste abonnee voor Landleven!
Lees ook:In het Openluchtmuseum komen winters van vroeger weer tot leven
Lees ook:Beleef landleven op zaterdag 22 oktober in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem
Lees ook:Beleef Landleven in het Openluchtmuseum!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>