Complimenten belangrijk voor het ontwikkelen van positief zelfbeeld

Px187MzI1NTYyNS0wLTE0NjQ1NDA1MTM=De Nederlandse vrouw ontvangt graag meer complimenten én dan liever complimenten over haar karakter dan over haar uiterlijk. Dat blijkt uit een enquête dat door bureau GfK onder meer dan 1.000 vrouwen is geïnitieerd door het modeconcern Miss Etam. Het kledingmerk heeft onderzocht wat de impact van complimenten is en hoe deze bijdragen aan de eigenwaarde van de vrouw.

 

Complimenten en positief zelfbeeld
Complimenten zijn namelijk van wezenlijk belang voor een positief zelfbeeld. 85% van de vrouwen geeft aan zich daadwerkelijk zelfverzekerder te voelen na het krijgen van een compliment. Ook blijkt uit dit onderzoek dat we massaal vinden dat we niet alleen meer complimenten willen ontvangen (49,6%), maar dat we ze ook meer zouden willen geven (50,1%). 45% procent ontvangt bij voorkeur een compliment van haar partner, daarna volgt kind, goede vriendin en familielid. Daarom lanceert Miss Etam op 1 maart tijdens de Nationale Complimentendag haar campagne, waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om elkaar op een bijzondere manier te verrassen met complimenten.

Bekijk hier hoe Miss Etam met verborgen camera vrouwen met een compliment verraste: youtu.be/2x218s1aJuc

Altijd Complimentendag
Complimenten zijn waardevol, ze spelen een grote rol bij de vorming van ons zelfbeeld. We beoordelen onszelf namelijk deels op basis van de feedback die we ontvangen. Een positief zelfbeeld fungeert als buffer tegen negatieve invloeden en is gerelateerd aan gezondheid en geluk. Positieve feedback kan daarnaast leiden tot een positievere beoordeling door anderen, wat kan zorgen voor nóg meer complimenten. Dit blijkt uit literatuuronderzoek van Dijksterhuis & van Baaren, een bureau voor gedragsverandering uit Nijmegen. Kortom: het is de hoogste tijd om elkaar wat vaker eerlijk te vertellen wat we positief en mooi vinden aan de ander.

Missie
Op 1 maart Nationale complimentendag. Modeconcern Miss Etam grijpt deze dag aan om haar motto ‘Mooi jezelf zijn’ kracht bij te zetten. Met deze actie wordt iedereen in de gelegenheid gesteld een complimentje uit te delen aan een dierbare, een vriendin, of wie er maar een complimentje verdient. Zelf zal Miss Etam in al haar eigen kanalen, via de radio, online en printmedia haar boodschap verspreiden en iedereen er bewust van maken elkaar vaker complimentjes te geven via www.missetam.nl/mooijezelfzijn #mooijezelfzijn

Lees ook:De beste damesmodeketen van Nederland is Miss Etam
Lees ook:Miss Etam drukt vrouwen op het hart: wees mooi jezelf
Lees ook:Vrouwen voeren liever een goed gesprek met een vriendin
Lees ook:Musical Miss Saigon keert komend najaar terug in Nederland
Lees ook:Slecht nieuws over jeugd geeft 50-plusser beter gevoel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>