Een nieuwe biografie over Anne Frank!

Schermafbeelding 2013-03-18 om 17.02.54Anne Frank. De biografie, oorspronkelijk verschenen in 1998, geldt nog steeds als de definitieve biografie van het meisje dat voor ontelbaar velen geldt als het ultieme symbool van de in de Tweede Wereldoorlog vermoorde joden. Melissa Müller voerde over de hele wereld gesprekken met klasgenoten, familieleden en buren van Anne. Daarnaast kreeg zij de beschikking over een schat aan gegevens die tot dan toe verborgen waren gehouden, waaronder een aantal nooit eerder gepubliceerde dagboekpagina’s, familiecorrespondentie en archiefstukken.
Vijftien jaar na de publicatie is er veel nieuwe informatie boven tafel gekomen: brieven van Otto Frank aan verwanten in Amerika, de identiteit van andere verdachten en gegevens over de arrestatie van de familie en de vreselijke gevolgen.
Melissa Müller besloot haar boek geheel te herzien, en deze nieuwe editie is het resultaat. Anne Frank. De biografie is een onmisbaar boek voor iedereen die een beter begrip wil krijgen van Anne en de harde wereld waarin zij leefde en stierf.

Melissa Müller (Wenen, 1967) is de auteur van verschillende boeken over de geschiedenis van het Duitse Rijk. Haar Anne Frank-biografie werd in achttien talen vertaald. Müller woont in München.

Anne Frank. De biografie
Uitvoering: paperback, 488 pagina’s
Prijs: € 29,95
ISBN: 978 90 351 3214 6

Lees ook:85ste geboortedag Anne Frank
Lees ook:Eerste Nederlandse Anne Frank-film in de maak
Lees ook:Deze donderdag verschijnt Het verzameld werk van Anne Frank
Lees ook:Lezers van De Telegraaf gezocht met de naam “Anne”
Lees ook:Het Anne Frankhuis nu ook online te bezoeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>