85ste geboortedag Anne Frank

Vandaag, 12 juni 1929, is het 85 jaar geleden dat Anne Frank werd geboren. In theater Amsterdam werd dit herdacht met het theaterstuk ‘Anne’ dat gaat over het leven van Anne Frank. Je ziet niet alleen de twee lange jaren die Anne met haar familie en de overige onderduikers in het Achterhuis doorbracht, maar wat ook daarvoor en daarna gebeurde.

Jeugdvriendinnen Hanneli Pick-Goslar en Jacqueline van Maarsen en oud klasgenoot Nanette Konig-Blitz  woonden vanavond de theatervoorstelling ANNE bij.

 

In een levensgroot decor komen Annes woorden, die zo treffend de spanning en tragiek van haar bestaan weergeven, tot leven. Zo kun je ervaren hoe een eenzaam meisje tegen alle verdrukking in opgroeit tot jonge vrouw en getalenteerd schrijfster. ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie en is te zien in het nieuw gebouwde Theater Amsterdam. ANNE kwam tot stand op initiatief van en in samenwerking met het Anne Frank Fonds in Bazel. Dit door Otto Frank opgerichte fonds is universeel erfgenaam van de familie Frank. Het zet de inkomsten die uit de nalatenschap voortvloeien in voor educatieve en charitatieve doeleinden overal ter wereld.

“Ik wil nog voortleven, ook na mijn dood!” Deze ambitieuze zin schrijft Anne Frank op 5 april 1944 in haar dagboek. Haar grootste droom is een beroemd schrijfster worden. Wat ze toen nog niet wist, was dat haar dagboek één van de meest gelezen boeken ter wereld zou worden.

Haar levensverhaal maakt nog altijd enorme indruk.

Lees ook:Deze donderdag verschijnt Het verzameld werk van Anne Frank
Lees ook:Documentaire over Otto Frank
Lees ook:Miep Gies, de vrouw die het dagboek van Anne Frank redde, overleden
Lees ook:Theatervoorstelling over Anne Frank in bijzondere versie naar Carré
Lees ook:Een nieuwe biografie over Anne Frank!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>