Vier generaties vrouwen, verbonden door een jurk

image004-1Deze week verschijnt bij Uitgeverij Kok De bruidsjurk, het debuutroman  van aanstormend schrijftalent Rachel Hauck. De bruidsjurk heeft in de Verenigde Staten al diverse prijzen gewonnen, waaronder de Romantic Times Book Club Reviews Inspirational Novel of the Year 2013, Blue Ridge Christian Writers Conference Selah Award Best Romance 2013 en de Inspirational Readers Choice Award 2013. Daarnaast was Rachel Hauck een 2013 RITA® Finalist – Romance Writers of America® en De bruidsjurk was een #1 Amazon Kindle Bestseller. Romantic Times zei over De bruidsjurk: ‘Het verhaal is voortreffelijk en de christelijke boodschap maakt dit boek tot een ongelooflijke roman’.Charlotte, de hoofdpersoon uit De bruidsjurk, runt een bruidsboetiek en lééft voor bruidsjurken. Haar grote passie is om bij elke bruid de juiste jurk te vinden (en andersom) in haar idyllische bruidsboetiek. Toen ze nog maar een klein meisje was, werd ze al bijna duizelig van het satijn en de glans van witte jurken. Ze genoot ervan hoe het gezicht van een bruid veranderde als ze de volmaakte jurk aantrok, hoe haar dromen in haar ogen te lezen stonden.

Maar hoe zeker ze is over haar jurken, zo onzeker is ze als het gaat om haar huwelijk. Of beter gezegd: de man met wie ze in het huwelijksbootje zal stappen, Tim en zijn familie. Ter afleiding stort ze zich op de geschiedenis van een bijzondere bruidsjurk die ze in een oude hutkoffer vindt. Ze ontdekt dat de jurk eerder al aan drie vrouwen heeft toebehoord: Emily in 1912, Mary Grace in 1939 en Hillary in 1968. Hun levensverhalen dagen Charlotte uit te zoeken naar ware liefde.

Ieder van deze vrouwen heeft haar eigen verhaal over de jurk, ieder van hen heeft dankzij de jurk de juiste beslissing gemaakt in haar liefdesleven. Door naar hun verhalen te luisteren, leert Charlotte eindelijk te luisteren naar haar eigen gevoelens. De vraag is natuurlijk: heeft ze nog gevoelens voor Tim?

Wat is je verhaal, jurk?’ fluisterde Charlotte.
‘Waar kom je vandaag en waarom heb je mij opgezocht? Het ene weesmeisje dat het andere zoekt?’ Ze gleed met haar vingers over de zijdezachte stof. Ze had het gevoel alsof ze een nieuwe vriendin had ontmoet.
Amerikaanse auteur
Rachel Hauck studeerde journalistiek, maar stortte zich daarna al snel op het schrijven van christelijke romans voor vrouwen. Haar boeken kenmerken zich door een warme en toegankelijke stijl, herkenbare situaties en de nodige romantiek. Hauck heeft altijd al het verlangen gehad om te schrijven. Ze koos voor het schrijven van fictie, omdat ze voelde dat ze juist in romans kon schrijven over de dingen in het leven die er écht toe doen. Rachel Hauck woont in het zonnige Florida met haar echtgenoot, een predikant.

De bruidsjurk | Rachel Hauck | Paperback | € 19,99 | ISBN 9789029722919 | 352 pagina’s | vertaling: Connie van de Velde
Ook als e-book beschikbaar.

Oorspronkelijke verschenen in 2012 als The Wedding Dress bij Thomas Nelson, een onderdeel van HarperCollins Christian Publishing.

www.kok.nl

Lees ook:‘Hij Gelooft in Mij’, een musical over het leven van André Hazes’
Lees ook:18-jarige behulpzame Aldi-medewerker gaat het hele internet over
Lees ook:58% van de Nederlanders chagrijniger dan gezond voor hen is
Lees ook:‘De achtste zuster’ van Elle Eggels, bestsellerauteur van ‘Het huis van de zeven zusters’
Lees ook:Trouw wint Rank a Brand Media Award

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vier generaties vrouwen, verbonden door een jurk

  1. Matthijs

    In de maand Juli mogen wij 1 nieuw boek “De Bruidsjurk” verloten.
    Like en deel de facebookpagina van Mariages Bruidsmode en zorg dat de like teller zo snel mogelijk 250 bereikt. Maar je kan het boek vanaf volgende week ook gewoon bestellen!
    http://www.facebook.com/mariagesbruidsmode

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>