Mosselen maar dan heel anders

Kan ik jullie verblijden met een heerlijk recept met mosselen en gorgonzolasaus? Als ik het lees loopt het water mij in de mond. Het is weer eens iets anders dan de klassiek gekookte mossel.

Pak pen en papier……

 

 

Men neme voor 4 personen

  • 4 kilo mosselen
  • 1 venkel of 3 stengels bleekselderij
  • 2 jonge bosworteltjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 zakje roomsaus (Knorr)
  • 150 gram gorgonzola of verse roomkaas met kruiden
  • peper

Maak de groenten schoon. Snijd de venkel of bleekselderij in blokjes, de worteltjes in dunne plakjes en de bosuitjes in dunne ringetjes. Leg de helft van groenten op de bodem van een mosselpan. Was de mosselen. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dicht gaan. Leg de helft van de mosselen op de groenten. Strooi er een halve eetlepel tijm over en schenk er ½ dl wijn bij. Kook de mosselen afgedekt op matig hoog vuur in ca. 8 minuten gaar, alle schelpen staan dan open. Schep de mosselen in vier diepe borden en schep met een schuimspaan de groenten erover. Houd de mosselen warm (in een oven van 100 °C of onder aluminiumfolie). Schenk het kookvocht in een maatbeker en kook in de pan op dezelfde manier de rest van de mosselen gaar. Maak intussen met 1½ dl kookvocht en 1 dl water de roomsaus aan volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg vervolgens de gorgonzola in blokjes toe. Laat de kaas op zacht vuur al roerende smelten tot een mooi gebonden saus. Voeg peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen. Serveer de tweede portie mosselen in de pan.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Gewokte mosselen met tomaat, pastis en basilicum (recept)
Lees ook:Gewokte mosselen met tomaat, pastis en basilicum
Lees ook:Venkelsoep met Hollandse garnalen (recept)
Lees ook:Bretonse mosselen met knoflook en spek
Lees ook:Oosterse mosselen uit de wok (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>