Gewokte mosselen met tomaat, pastis en basilicum (recept)

Mosselen kunnen op veel manieren bereid worden. De klassieke wijze van klaarmaken met witte wijn, prei, ui, wortel en selderij is natuurlijk het bekendst.

Doe eens gek en sluit het jaar af met deze heerlijke mosselen……..

 

 

  • 4 kg verse mosselen
  • 4 el verse basilicum, gehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 el sjalotten, gesnipperd
  • 4 el verse peterselie, gehakt
  • 1 tl grof zeezout
  • peper uit de molen
  • 6 el goede olijfolie
  • 2 citroenen, in vieren gesneden
  • 6 pomodori tomaten in blokjes gesneden
  • 50 cl pastis
  • 2 dl ongezoete room
  • 3 el crème fraîche
  • 3 dl gezeefde tomaat

Maak de mosselen goed schoon en verwijder met een mesje eventuele baarden. Doe de olijfolie in de wok en verwarm deze. Voeg de mosselen, sjalotten, knoflook, peterselie, basilicum, zeezout en peper toe en draai het vuur hoog. Houd voor de garnering wat peterselie en basilicum achter. Schep de mosselen regelmatig om zodat ze garen en open gaan staan (ca. vijf minuten). Voeg dan de tomaat en de pastis toe en schep de mosselen nog een paar keer om (ca. twee minuten). Schep degewokte mosselen in diepe borden.

Verwarm het overgebleven kookvocht op hoog vuur. Voeg de gezeefde tomaten en ongezoete room toe en kook dit in. Voeg de crème fraîche toe. Giet dit soepje over de mosselen in de borden en garneer met partjes citroen en de verse kruiden. Serveren met vers Zeeuwse Vlegel-brood en een groene salade.

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Gewokte mosselen met tomaat, pastis en basilicum
Lees ook:Italiaans mosselpannetje (recept)
Lees ook:Gebakken wijting met kruidige groenten (recept)
Lees ook:Mediterrane tilapiastoofpot met gamba’s (recept)
Lees ook:Gebakken schol met amandelen en bloemkool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>