Mediterrane tilapiastoofpot met gamba’s (recept)

Lekker stoofpotje met Oreochromis niloticus….. hoe lijkt je dat? In de volksmond ook wel tilapia genoemd!

Voor vier personen:

 

 

Kruid de stukken tilapia, gamba’s en mosselen met zout, versgemalen peper en besprenkel ze met sinaasappelsap.
Schenk de olijfolie in een hapjespan en schep de knoflook, sinaasappelrasp, paprikapoeder, tijm en alle groenten erdoor. Bak de groenten 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schenk de visbouillon erbij en smoor de groenten afgedekt 6-8 minuten op zacht vuur.
Leg de tilapia met de gamba’s en mosselen tussen de groenten en verwarm alles nog 3-4 minuten zonder deksel tot de vis net gaar is. Serveer de stoofpot met ciabatta of stokbrood.

  • 300 g tilapiafilet , in stukken van 4 cm
  • 100 g (diepvries) gamba’s
  • 100 g gekookte mosselen
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • ½ eetlepel pikante paprikapoeder
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 300 g wortel, in plakken
  • 250 g sperziebonen, gehalveerd
  • 1 courgette, in plakken
  • 150 ml visbouillon (van tablet)

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Zo pel je gamba’s (met recept)
Lees ook:Tilapia met groene risotto (recept)
Lees ook:Scholrolletjes uit de oven (recept)
Lees ook:Oosterse mosselen uit de wok (recept)
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>