Scholrolletjes uit de oven (recept)

Krijg je bezoek en wil je iets gezonds en lekkers op tafel zetten? Probeer dit eens……….

 

 

 

Voor vier personen

  • 6 grote scholfilets
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel peterselie (vers of diepvries van Darégal)
  • 1 eetlepel bieslook (vers of diepvries van Darégal)
  • 3 gedroogde tomaatjes
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 2 beschuiten
  • zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Pers de sinaasappel uit. Halveer de scholfilets in de lengte en besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er wat zout en peper over. Hak de tomaatjes fijn en schep ze met de peterselie en bieslook in een kom met de sinaasappelrasp en 1 eetlepel olijfolie door elkaar. Voeg zout en peper toe. Strijk dit mengsel over de scholfilets uit en rol de filets stevig op. Vet een lage ovenschaal in en zet de scholrolletjes er naast elkaar in. Schenk 2 eetlepels sinaasappelsap op de bodem. Verkruimel de beschuiten en strooi het kruim over de scholrolletjes. Sprenkel de rest van de olijfolie erover. Bak de scholrolletjes in de oven in ongeveer 20 minuten mooi bruin en gaar.

Lekker met wortelrauwkost en aardappelpuree.

Lees ook:Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas (recept)
Lees ook:Scholfilets met amandelen en munt (recept)
Lees ook:Scholfilet met limoen (recept)
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)
Lees ook:Tongrolletjes met champignons (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>