Té koud om buiten in de tuin de rommelen, dan maar de keuken in! Een lekker gezond recept met zalm maakt je weer warm……
- 4 zalmfilets van 150 g
- 4 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal)
- 25 gram parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 600 gram spinazie
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk elke filet met een eetlepel crème fraîche en strooi de Italiaanse kruiden en de parmezaanse kaas erover. Zet de schaal in de oven en laat de zalmfilets in 5-8 minuten net aan gaar worden en licht kleuren. Verhit intussen de olijfolie in een wok en pers de knoflook erboven uit. Roerbak de spinazie op hoog vuur in ongeveer 5 minuten beetgaar, laat het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak op vier borden een bedje van spinazie en leg de zalmfilets erop.
Lekker met tagliatelle met peterselie en citroen.
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)
Lees ook:Kabeljauwschotel met broccoli en rösti (recept)
Lees ook:Italiaanse zalmfilet met paprika (recept)