Kabeljauwschotel met broccoli en rösti (recept)

Als we de site visrecepten.nl toch eens niet hadden. Hier komt weer iets lekkers……. gezond met broccoli en kabeljauw.

 

 

  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 500 gram broccoliroosjes
  • 125 ml slagroom
  • 3-4 eetlepels mayonaise
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1-2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal)
  • 450 gram diepvries rösti
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken. Snijd de kabeljauw in 12 stukken en bestrooi ze met zout en peper. Vet een lage ovenschaal in en leg de stukken kabeljauw en de broccoliroosjes erin. Klop in een kom de slagroom stijf en spatel de mayonaise, het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte kaas erdoor. Strijk de helft van dit mengsel over de kabeljauw en broccoli uit. Schep de rösti door de rest van de saus en verdeel de rösti over de kabeljauw en broccoli. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de kabeljauwschotel in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Lees ook:Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas (recept)
Lees ook:Gegratineerde penne met zalm (recept)
Lees ook:Tilapiacurry met broccoli (recept)
Lees ook:Pasta met bloemkool uit de oven (recept)
Lees ook:Filodeegpakketje met kabeljauw (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>