Pasta met bloemkool uit de oven (recept)

Dit recept is geschreven een voedingsdeskundige en wat op www.valtaf.nl staat moet lekker en mager zijn en daar houden wij van. Zeker als het ook nog een makkelijke ovenschotel is. Men neme……..:Voor 4 personen

Ingrediënten
400 gram bloemkool
400 gram broccoli
200 gram bacon
300 gram pasta naar keuze
100 ml kookroom light
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
50 gram oude 30+ kaas, geraspt
Peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook in ongeveer 10 minuten tot ze net wat zachter zijn. Snijd de bacon in reepjes. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
3. Bak de reepjes bacon in een pan zonder boter of olie knapperig. Laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier.
4. Meng de kookroom met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout.
5. Meng de bloemkool, broccoli, bacon en pasta door elkaar en leg dit in een ovenschaal. Giet het kookroommengsel er overheen. Bestrooi met de oude kaas.
6. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het geheel in 30 minuten helemaal gaar en bruin worden.

Lees ook:Gegratineerde penne met zalm (recept)
Lees ook:Kabeljauwschotel met broccoli en rösti (recept)
Lees ook:Ovenschotel met puree en bloemkool (recept)
Lees ook:Gestoomde scholrolletjes met broccoli-rucolastamppot (recept)
Lees ook:Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>