Gegratineerde penne met zalm (recept)

In december staat zalm op het menu. En lus je geen zalm dan kun je de deze ook vervangen door tonijn uit blik, lekker!

Voor vier personen:

 

 

  • 2 blikken zalm à 200 gram
  • 300 gram penne rigate
  • 300 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 3 bosuitjes
  • 4 tomaten
  • 200 gram hüttenkäse
  • 2-3 eetlepels basilicum (fijngehakt)
  • 75 gram geraspte kaas
  • zout, versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden ºC.
Kook de penne en broccoli in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in stukjes. Giet de zalm af en verwijder de velletjes en graatjes. Verdeel de zalm in stukjes. Giet de pasta met broccoli af en meng de zalm, uiringetjes, tomaat, hüttenkäse en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Doe dit mengsel over in een lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schaal in de oven en laat de penne met zalm in 15 minuten door en door warm worden en laat de kaas smelten.

Lekker met een salade van lamsoren of zeekraal.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Pasta met bloemkool uit de oven (recept)
Lees ook:Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas (recept)
Lees ook:Pasta met sperziebonen, pittige tomaat en St. Jakobsschelpen (recept)
Lees ook:Kabeljauwschotel met broccoli en rösti (recept)
Lees ook:Pastasalade met paling (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>