Gestoomde scholrolletjes met broccoli-rucolastamppot (recept)

Een recept, gevonden op dokterdokter.nl…… dat moet mager en gezond zijn! Met 390 kcal  een slanke maaltijd. Bovendien zag ikt het woord “stamppotje” voorbijkomen en van ouderwetse stamppotjes worden we blij deze kille dagen!

Ingrediënten voor 4 personen:
•    4 scholfilets à 100 gram
•    150 gram gerookte zalm
•    600 gram aardappelen
•    1 zakje rucola à 75 gram
•    1 broccoli
•    1/2 limoen of citroen
•    2 eetlepels light room
•    Scheutje halfvolle melk
•    50 gram oude 30+ kaas geraspt
•    1 visbouillonblokje (optioneel)
•    Gedroogde of verse dille
•    Viskruiden
•    Snufje peper en zout

Bereidingswijze:

1. Zet de aardappelen op en kook ze gaar in 20 minuten.
2. Snijd de broccoli in roosjes
3. Droog de scholfilets met keukenpapier en kruid ze met viskruiden.
4. Druppel er wat limoensap over.
5. Maal de zalm met de room in de keukenmachine tot een dikke pasta. Dit hoeft niet al te fijn, er mogen best wat stukjes in zitten.
6. Roer er wat limoensap en dille doorheen.
7. Verdeel de massa over de filets en strijk het wat uit.
8. Rol de filets op, begin bij de smalle staartkant.
9. Leg ze met de naad beneden in een stoommandje en stoom ze boven visbouillon of gewoon water in zo’n 15 a 20 min. gaar.
10. Kook de broccoli gaar in 5 minuten.
11. Voeg de broccoli toe aan de aardappels met een scheutje melk en stamp het geheel tot een stamppot. Maak er een mooie grove stamppot van.
12. Voeg de geraspte oude 30+ kaas toe.
13. Snijd de rucola wat kleiner en voeg het aan de stamppot toe samen met peper en zout en stamp het geheel nog wat verder.
14. Leg de scholrolletjes bovenop de stamppot op het bord.

Lees ook:Pasta met bloemkool uit de oven (recept)
Lees ook:Gegratineerde penne met zalm (recept)
Lees ook:Kabeljauwfilet op stamppotje (recept)
Lees ook:Kabeljauwschotel met broccoli en rösti (recept)
Lees ook:Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>