Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten (recept)

Zalm is een heerlijke zachte vis die je op allerlei manieren kunt eten.

Zo bijvoorbeeld……..

Voor vier personen:

  • 4 stukken zalmfilet (à 150 gram)
  • 250 gram witte druiven
  • ½ eetlepel citroensap
  • 50 gram boter
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • zout en peper

Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken. Verhit de boter en bak hierin als het schuim wegtrekt de stukken zalmfilet aan beide kanten bruin en gaar (ca. 7 minuten). Bestrooi de vis met een beetje zout en peper, neem de filets uit de pan en houd ze even warm. Voeg de cashewnoten aan de bakboter in de pan toe en bak ze 1 minuut op een hoog vuur. Voeg dan de druiven toe en bak ze 30 seconden mee. Schep de noten en druiven over de zalm.

Lekker met gebakken aardappelen en snijbonen.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Zalm met groene groenten uit de wok (recept)
Lees ook:Zalm met groene groenten uit de wok (recept)
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)
Lees ook:Gebakken scholfilet met olijven (recept)
Lees ook:Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>