Gebakken scholfilet met olijven (recept)

Yam, yam…… een lekker scholletje is nooit weg. Mager visje met een neutrale smaak.

Niet moeilijk dit recept en heerlijk met gekookte tagliatelle met reepjes gebakken prei en stukjes tomaat erdoor…

 

 

 

  • 600 gram ontvelde scholfilet
  • 100 gram gekruide groene olijven zonder pit
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels slaolie
  • 25 gram boter
  • 100 gram zoetzure zilveruitjes
  • 4 eetlepels vocht
  • zout en peper

Halveer de olijven. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de scholfilets met wat bloem en zout. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Voeg de olijven en de zilveruitjes toe en bak ze 2 minuten mee. Besprenkel met het zoetzure vocht van de uitjes. Direct serveren.
Bron: visrecepten.nl

 

Lees ook:Gezond ouder worden: eet vis! (recept)
Lees ook:Gebakken rode poon met peterselie en citroen (recept)
Lees ook:Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten (recept)
Lees ook:Scholfilet met limoen (recept)
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>