Recept van de week……. iets met zalm!!
- 4 zalmfilets (à 150 gram)
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel kappertjes
- 50 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 350 gram tagliatelle
- zout en peper
Spoel de zalmfilets af onder koud stromend water en dep ze droog. Was de citroen en de sinaasappel en rasp 1 eetlepel van de citroenschil en 1 eetlepel van de sinaasappelschil. Meng de peterselie met citroenrasp, sinaasappelrasp, 2 geperste teentjes knoflook, peper, zout en kappertjes. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg 1 eetlepel olijfolie aan het kookvocht toe. Verhit in een grote koekenpan de boter en 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin de zalmfilets goudbruin aan beide kanten in 6 ongeveer minuten. Serveer de zalm, overdekt met de peterselietapenade op een bedje van tagliatelle aangemaakt met een gefruit uitje en een lepeltje olijfolie.
Lekker met broccoli.
Bron: visrecepten.nl
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle
Lees ook:Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas (recept)
Lees ook:Italiaanse zalmfilet met paprika (recept)
Lees ook:Italiaanse zalmfilet met paprika (recept)