Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)

Recept van de week……. iets met zalm!!

 

 

  • 4 zalmfilets (à 150 gram)
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 gram tagliatelle
  • zout en peper

Spoel de zalmfilets af onder koud stromend water en dep ze droog. Was de citroen en de sinaasappel en rasp 1 eetlepel van de citroenschil en 1 eetlepel van de sinaasappelschil. Meng de peterselie met citroenrasp, sinaasappelrasp, 2 geperste teentjes knoflook, peper, zout en kappertjes. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg 1 eetlepel olijfolie aan het kookvocht toe. Verhit in een grote koekenpan de boter en 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin de zalmfilets goudbruin aan beide kanten in 6 ongeveer minuten. Serveer de zalm, overdekt met de peterselietapenade op een bedje van tagliatelle aangemaakt met een gefruit uitje en een lepeltje olijfolie.

Lekker met broccoli.

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle
Lees ook:Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas (recept)
Lees ook:Italiaanse zalmfilet met paprika (recept)
Lees ook:Italiaanse zalmfilet met paprika (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>