Zalm met groene groenten uit de wok (recept)

Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies 1 keer per week vis te eten. Bij voorkeur vette vis, zoals makreel haring, sardines of zalm.

Komt een lekker recept………

 

 

  • 500 g (diepvries) zalmfilet
  • 200 g (diepvries) tuinbonen
  • 250 g broccoli, in roosjes
  • 200 g peultjes of sugarsnaps,
  • schoongemaakt
  • peper en zout, versgemalen
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst
  • 75 g cashewnoten

Laat de zalmfilet even ontdooien als deze uit de diepvries komt. Snijd de vis in blokjes van 5 cm en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met peper en zout. Kook de tuinbonen en broccoli 5 minuten en voeg de laatste 3 minuten de peultjes of sugarsnaps toe. Spoel de groenten in een zeef onder koud water en laat ze uitlekken. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Rooster hierin de cashewnoten en schep ze uit de
pan. Voeg de rest van de olie toe. Schep de zalmblokjes, knoflook en citroenrasp erdoor en roerbak 3 minuten. Schep de groenten er voorzichtig door en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Bestrooi het gerecht met de noten.

Serveer er tagliatelle of rijst bij.

Gebruik roerbakolie of chiliolie voor een wat pittigere smaak!

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Zalm met groene groenten uit de wok (recept)
Lees ook:Tijgergarnalen met groene groente (recept)
Lees ook:Zalmcurry met peultjes (recept)
Lees ook:Tilapiacurry met broccoli (recept)
Lees ook:Zomaar, een recept: roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>