We worden steeds doller op Japans eten

Een verschuiving in restaurantland! Hoewel de Italiaanse en Franse keuken nog het meest geliefd zijn bij vakantiegangers, wint de Japanse keuken namelijk aan populariteit. Ik ben er ook echt gek op! Je moet het niet te vaak doen, maar zo eens per maand kun je mij wel heel erg blij maken met een overdaad aan Sushi hoor! De Japanse keuken is volgens 18 procent van de 27.000 bezoekers van een boekingssite de derde beste keuken ter wereld. De Italiaanse (32 procent) en Franse (24 procent) keuken zijn nog altijd het populairst onder vakantiegangers. Op een vierde plek staat China (13 procent), gevolgd door Spanje (11 procent), voornamelijk dankzij hun paella en tapas. Ook de Amerikaanse keuken (10 procent) en Mexicaanse gerechten (8 procent) zijn geliefd onder vakantiegangers. De top-10 wordt afgesloten met Thailand (8 procent), Taiwan (5 procent) en India (5 procent). Bijna driekwart van de Japanners beveelt sushi aan aan buitenlandse toeristen, maar ook op hun tempura (57 procent) zijn ze trots.

Lees ook:Uit eten doen we steeds liever ‘op z’n Hollands’!
Lees ook:Klassieker in nieuw jasje: De kunst van het koken
Lees ook:Zelf sushi maken
Lees ook:Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari
Lees ook:Japanners leven wereldwijd het langst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>