Uit eten doen we steeds liever ‘op z’n Hollands’!

Schermafbeelding 2014-01-11 om 11.10.20Wij zijn er gek op: sushi, Surinaams, Thais, Indiaas, Grieks: als we uit eten gaan, kiezen we natuurlijk niet voor dat wat we ook op de eigen tafel kunnen toveren. Of toch wel? Jajaja, het tij is aan het keren! Want de vertrouwde Nederlandse restaurants zijn weer helemaal terug van weggeweest, zo lees ik net op De Telegraaf. De populariteit van exotische eetgelegenheden neemt af en we snakken weer naar de stamppot en pannenkoek.Het aantal Nederlanders dat kiest voor de Hollandse pot, neemt behoorlijk toe: 30% kiest geregeld voor stamppot, pannenkoeken, een biefstukje met jus of een schnitzel met patat als ze uit eten gaan. De enige keuken die deze trend nog een beetje bij weet te benen, is de Franse keuken: hier groeit het bezoek met zes procent. Dit alles is gebleven uit onderzoek dat Amsterdam RAI heeft laten uitvoeren ter gelegenheid van de vakbeurs Horecava, die maandag begint. Afgezet tegen 2012 raken uitheemse eetgelegenheden uit de gratie. De Griekse, Argentijnse, Indiase, Arabische en Afrikaanse keukens staan allemaal in de min. Bij de Mexicaanse restaurants zit de klad er het duidelijkst in: het taco’s verorberende bezoek is met de helft teruggelopen. De Japanse restaurants kennen een groei van 5 procent, doch dit gaat weer ten koste van de Chinezen, die vier procent inleveren.
Van de consumenten meent 53 procent dat het buitenshuis een vorkje prikken wel wat goedkoper kan. Dat vind ik ook. Helemaal met een gezin ben je al snel, inclusief enkele drankjes, een godsvermogen kwijt.

Lees ook:Groeiend aantal restaurants ondanks crisis
Lees ook:Nederlandse (klein)kinderen zijn dol op stamppot
Lees ook:Lekker low-budget high-class eten met Groupon
Lees ook:Culinair boekenaanbod springt eruit bij Vers voor de Pers
Lees ook:Voordelig naar één op de vijf Nederlandse sterrestaurants

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>