Groeiend aantal restaurants ondanks crisis

Schermafbeelding 2013-12-13 om 12.07.34Lekker uit eten, voor sommige mensen een uitje om zich echt op te verheugen, voor anderen een manier om zelf één of meerdere keren per week niet zelf te hoeven koken. Hoe dan ook, je zou denken dat de economische crisis een flink negatieve invloed heeft op de restaurantwereld, maar niets blijkt minder waar. Het aantal restaurants in Nederland is ondanks de crisis namelijk in de afgelopen vijf jaar juist gestegen. Landelijk gezien is er sprake van een stijging van 3,1 procent, in de vier grote steden zelfs met 7,7 procent.

Dat heeft adviesbureau Van Spronsen & Partners deze week gemeld, op basis van eigen onderzoek. Vooral het aantal restaurants met een buitenlandse keuken nam toe. Er kwamen met name veel Italiaanse en andere Zuid-Europese restaurants bij. Ook steeg het aantal Japanners en Indiërs. Tegelijkertijd namen restaurants met een Nederlands of Franse keuken af. Utrecht kende in de afgelopen vijf jaar met 16,5 procent de sterkste stijging van het aantal restaurants. Ook Zoetermeer en Amersfoort kregen er meer eetgelegenheden bij. Enschede, Den Bosch en Maastricht zijn de enige steden waar het aantal restaurants juist is gedaald.

Lees ook:We worden steeds doller op Japans eten
Lees ook:Trend: steeds meer ‘ouderen’ achter slot en grendel
Lees ook:Ondanks crisis: meer hotelovernachtingen in Nederland
Lees ook:Ouderen kopen twee keer zoveel woningen als vijf jaar terug
Lees ook:13% meer euthanasiemeldingen in 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>