Variëren met de gezonde groente witlof

Witlof is ontzettend gezond, wist je dat?  Witlof is de op één na meest gegeten groente. In Nederland eet men gemiddeld 3,2 kilogram per jaar. Het werd al in de 18e eeuw ontdekt bij onze zuiderburen en wordt daarom ook wel (Brussels) lof genoemd. Na de ontdekking duurde het nog ruim honderd jaar voordat witlof een plekje veroverde op de markt. Tegenwoordig wordt deze groente naar alle werelddelen geëxporteerd en vindt de teelt met name plaats in Frankrijk, België en Nederland. De witlof wordt in het donker gekweekt zodat het bladgroen geen kans krijgt en het zijn mooie witte kleur behoudt.

 

De smaak van witlof is licht bitter en rauw bitterder van smaak dan gekookte. Scheutje melk De nieuwste trend is roerbakken. Door het roerbakken in de wok keert de bittere smaak zich enigszins om naar zoet, waardoor ook je kleinkinderen het heel lekker zullen vinden.

Witlof bevat veel vitaminen, waaronder A, B en C. Daarnaast is witlof rijk aan foliumzuur dat een gunstig effect heeft op de darmflora. De mineralen in witlof zorgen op hun beurt voor een goede vochtafdrijving. Verder is witlof ook zeer geschikt voor een dieet. Het bevat namelijk bijna geen calorieën. Slechts 12 per 100 gram.

Er is zelfs een site, witlof.com, waar je heerlijke recepten kunt vinden van deze gezonde groente.


Lees ook:Roerbakwitlof (recept)
Lees ook:Witlof echte ‘oudjes groente’ aan het worden
Lees ook:Roerbak Oliemelange voor vlees én groenten
Lees ook:Variëren met wintergroenten is de boodschap!
Lees ook:Wortels, we vinden ze lekker maar weten er weinig van

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>