Zalmfilet in bladerdeeg (recept)

Veel mensen zijn dol op de smaak van zalm, een echte kerstfavoriet!

Je gasten zullen smullen van dit gerecht, lekker bereid in de oven…..

 

 

  • 4 zalmfilets (à 125 gram)
  • 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 bosuitjes
  • halve citroen
  • 125 ml crème fraîche
  • zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden. Snijd de bleekselderij in blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Roer de uitjes, de bleekselderij en de geraspte citroenschil door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de niet uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het crème fraîchemengsel erover uit. Laat een centimeter langs de rand vrij. Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze op de crème fraîche. Dek ze af met de grotere plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig met wat water en druk ze goed dicht. Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Je kunt de crème fraîche vervangen door zure room of Griekse yoghurt.

Lees ook:Zalmfilet in bladerdeeg (recept)
Lees ook:Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas (recept)
Lees ook:Filodeegpakketje met kabeljauw (recept)
Lees ook:Scholfilets met amandelen en munt (recept)
Lees ook:Eet smakelijk! Lentequiche van bladerdeeg (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>