Niven Kunz lanceert boek en kondigt kooktour aan

Schermafbeelding 2014-06-05 om 17.41.12Als geen ander weet sterrenchef Niven Kunz groente hip én toegankelijk te maken. Dat kan vanaf nu ook thuis. Gisteren is zijn boek NIVEN 80/20 feestelijk gelanceerd in Club AIR in Amsterdam. Het eerste exemplaar overhandigde hij aan Jonnie en Thérèse Boer van De Librije*** waar hij als achttienjarige zijn loopbaan begon. Niven staat voor 80% groenten en 20% vlees of vis. In 70 recepten bewijst Niven dat koken met groente in de hoofd- in plaats van bijrol álles behalve saai is. Niven is net 33 en al bijna tien jaar in het bezit van een Michelinster. Hij is een echte groentefreak. Van snijboon tot bloemkool en van tomaat tot Hollandse asperge: Niven is er dol op! Of zoals hij zelf zegt: ‘Ik vind groente geniaal. Je kunt ze onbeperkt eten. Voor mij heeft groente de toekomst. Steeds meer mensen weten dit, maar nog te weinig mensen weten hoe ze groente ook thuis echt lekker kunnen klaarmaken.’
Over NIVEN 80/20
Met zijn nieuwe kookboek wil Niven daar verandering in brengen. Het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken: groenten, vlees, vis, schaal- en schelpdieren, ‘vocktails’ en desserts. Ieder hoofdstuk bevat naast receptuur, informatie over veelgebruikte ingrediënten, handige (presentatie)tips en suggesties voor bijpassende wijnen.

Over NIVEN 80/20 Kooktour
Na het verschijnen van zijn kookboek gaat Niven op tournee. Tijdens masterclasses, die hij door heel het land geeft, vertelt Niven over zijn 80/20-filosofie. Hij maakt ter plekke een aantal gerechten met seizoensgroente en je kunt hem gedurende de hele sessie vragen stellen. Zo kun je ervaren dat je geweldige gerechten kunt maken met groente in de hoofdrol.

Alle data van de NIVEN 80/20 KOOKTOUR zijn te vinden op www.niven8020.com

Lees ook:Origineel receptenboek: 100x hollands -een culinaire zoektocht via social media-
Lees ook:Trend: mensen eten meer groenten en minder vlees & vis
Lees ook:Boek, boordevol praktische informatie over ‘het nieuwe eten’
Lees ook:Jamie Oliver: Super food voor familie en vrienden
Lees ook:Het Margriet Kookboek past in elke keuken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>