Heb je van die ouderwetse ijsco-vormpjes nog in huis? Ik zag namelijk op nieuwsblad.be zo’n lekker fris ijsje, dat lusten wij ook nog wel op een hete dag. Je maakt ze in een handomdraai…….
1 komkommer
1 versgeperste citroen
2 kopjes koud water
Natuurlijke zoetstof zoals stevia of honing
Voeg citroensap en water samen. Zoet naar eigen smaak.
Vul de ijsjesvormen voor 2/3 met de limonade en zet ze in de diepvries.
Voeg daarna aan elk ijsje een lepel in julienne gesneden (en ontpitte) komkommer toe.
Vul de vormpjes niet helemaal tot aan de rand: het stokje moet er nog bij kunnen.
Duw de komkommer in het mengsel (met een botermesje) en verdeel gelijkmatig over het ijsje.
Stop de stokjes in het ijsje en vries drie tot vier uur in.
Lees ook:Haal de zon in huis met deze waterijsjes
Lees ook:Garnalenspies en visbrochette met salsa picante (recept)
Lees ook:Slank en lekker deze salade met spinazie en groene asperges (recept)
Lees ook:Garnalenspies en visbrochette met salsa picante (recept)
Lees ook:Vegetarische barbecue