Garnalenspies en visbrochette met salsa picante (recept)

Genieten met vrienden en familie beperkt zich tegenwoordig niet alleen meer tot de kerstdagen. Ook met Pasen worden allerlei ontbijten, brunches en lunches bereid.

Stel……. het mooie weer zet zich voort. Dan zou het zomaar kunnen dat je met de BBQ aan de slag kunt. Dit gerecht leent zich er uitstekend voor!

Men neme voor 10 personen:

 


•    Garnalenspiesjes:
•    16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen
•    2 eetlepels roerbakolie
•    1 teentje knoflook (geperst)
•    peper (versgemalen)
•    8 kerstomaatjes

•    Visbrochettes:
•    200 gram zeeduivel (blokjes van 2 cm)
•    200 gram zalmfilet (blokjes van 2 cm)
•    200 gram botermakreel (blokjes van 2 cm)
•    1/2 citroen (uitgeperst)
•    1 eetlepel roerbakolie
•    zout en peper (versgemalen)
•    1 gele paprika (in stukjes)
•    Voor de salsa picante:
•    2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)
•    1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)
•    zout
•    2 eetlepels olijfolie
•    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
•    1 eetlepel kappertjes
•    satéstokjes

Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor. Rijg ze aan 4 satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje. Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 satéstokjes. Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de salsa picante. Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Garnalenspies en visbrochette met salsa picante (recept)
Lees ook:Geurige zeewolf met gembersalsa (recept)
Lees ook:Geurige zeewolf met gembersalsa (recept)
Lees ook:Scholfilets met amandelen en munt (recept)
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>