Geef je komkommer een oppepper

Hoe? Door hem te pletten! De komkommer neemt dan niet alleen meer smaak op (bv. van dressing of balsamicoazijn in een slaatje), maar geeft ook meer smaak af. Anders gezegd: een geplette komkommer brengt alle smaken in je slaatje pas echt tot z’n recht.

 

 

Het allerbeste haal je uit je komkommer door de geplette stukjes een uurtje voor je aan tafel gaat in een grote kom in de koelkast te zetten, en te besprenkelen met peper en zout. Alle smaken zullen dan volledig tot hun recht komen, met een smaakvolle salade tot gevolg.

Ik bedenk het niet zelf hoor. las het op Goedgevoel.be. Maar inderdaad, ik zie zo mijn moeder weer staan in de keuken bezig. Altijd deed ze peper en zout op de komkommer en zette hem dan weg in de koelkast. Nooit begrepen waarom……

Lees ook:Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus (recept)
Lees ook:Broodje zalmburger (recept)
Lees ook:Broodje zalmburger (recept)
Lees ook:Sliptong met komkommersaus (recept)
Lees ook:Slank en lekker deze salade met spinazie en groene asperges (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>