En dan nu de kerstdagen

Het begint al weer hoor, dat gezeur over de kerstdagen. Sinterklaas zit nog maar net op de boot en we gaan ons concentreren op het volgende feest. Nou ja, feest, niet iedereen denkt er zo over. Een op de zes mannen heeft een extra borrel nodig om het kerstdiner uit te zitten, zo simpel is dat. En een kwart van de vrouwen daarentegen gaat met tegenzin naar de schoonfamilie.

Mannen doen wel aan Sinterklaas en de kerstdagen, maar van romantiek tijdens die donkere decemberdagen moeten ze niet veel hebben. Uit onderzoek van Discovery Channel onder 2700 mannen en 400 vrouwen blijkt dat ze het het liefst simpel houden tijdens de feestdagen.

Het grootste percentage van de mannen ziet geen reden om met kerst romantischer te doen dan anders. Slechts een op de vijf mannen geeft aan zijn partner te zullen verrassen met iets romantisch.

Ook het ‘zwijmelprogramma’ All You Need Is Love is niet populair. Bijna driekwart van de mannen geeft aan een hekel te hebben aan het programma. Bij de vrouwen is dit de helft. Voor een op de zeven mannen is kerst niet compleet zonder seks.

Als het gaat om cadeautjes geven wint Sinterklaas het van de Kerstman. Toch kijkt de man het meest uit naar de kerstdagen en dan vooral het kerstdiner. Mannen zouden volgens de uitkomsten van het onderzoek zelfs geen hekel hebben aan het samenzijn met de schoonfamilie.

Lees ook:Bijna helft Nederlanders doet online aankopen tijdens feestdagen
Lees ook:Vrouw blijft de drijvende kracht achter wenskaarten, ook met de kerst
Lees ook:Online een echte kerstboom kopen
Lees ook:Wat eten we met kerst
Lees ook:Slijters, supermarkten en vooral speelgoedwinkels draaien mooie omzet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>