Baby-flamingo in Dierenpark Emmen

Wie gaat er volgende week hoogstwaarschijnlijk naar Dierenpark Emmen? Inderdaad… ik! En dan is het best leuk om te lezen dat er daar een flamingo uit zijn ei is gekropen. Want laten we wel wezen: jonge dieren zijn toch vaak de krenten in de pap, bij een dierentuinbezoek. Het is nog best speciaal ook, aangezien de flamingo’s al jaren niet tot broeden kwamen.
De verzorgers hebben de sierlijke vogels overigens wel een handje geholpen: Nadat het vrouwtje één ei op had gelegd, legden de verzorgers het in de broedmachine. Op het nest legden ze een kalkei, waar beide vader en moeder beurtelings op hebben zitten broeden. Toen het kuiken een gaatje in de eischaal pikte, werden de eieren weer omgeruild. De flamingo kroop er zonder problemen uit, waarna de ouders zich meteen over hun jong ontfermden. Ouders en kind maken het goed.

Ook met de familie een dagje naar de dierentuin? Bekijk dan deze site eens!

Lees ook:Volop ontwikkelingen bij “Beleef de Lente”
Lees ook:Niet missen: Beleefdelente gaat weer beginnen
Lees ook:Live meekijken in acht vogelnesten, Beleef de Lente 2010
Lees ook:Zo… en nu even rustig aan met de eieren!
Lees ook:Ouderen wassen met doekjes in plaats van met water en zeep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>