Verliefdheid wordt eerst minder, maar na 30 jaar huwelijk weer meer!

Hoe zit het met jullie liefde? Nog steeds zo heftig als in het begin? Geniet ervan! Want ‘slechts’ vier op de tien koppels zijn zelfs na 10 jaar nog even verliefd als in het begin. De kans is dus groter dat het allemaal een heel stuk minder is geworden. Het resultaat komt uit een Amerikaanse rondvraag bij 274 getrouwde volwassenen. Aan hen werd gevraagd hoe sterk hun gevoelens nog waren, gaande van ‘niet meer verliefd’ tot ‘zeer intens verliefd’.  40 procent gaf aan dat de verliefde gevoelens na 10 jaar nog altijd even intens waren. Nog eens 14,4 procent was op dat moment ‘intens verliefd’, terwijl 26,2 procent zei dat ze nog ‘zeer verliefd’ waren.Enne…het wordt er niet heel veel beter op. Want nog eens tien jaar later bleken de gevoelens nog meer afgenomen. Paniek? Welnee! Want…na 30 jaar huwelijk stijgt die intensheid opnieuw tot 40 procent. Die verliefdheid wordt volgens de wetenschappers bepaald door een combinatie van factoren. Het gaat vooral om positief denken over je partner, genegenheid, seks en algemeen geluk. In welke mate die factoren meespelen, hangt sterk samen met je geslacht. Voor mannen hangt verliefd zijn vooral samen met het voortdurend denken aan hun partner. Dat wijst voor hen op een zeer sterke liefde, maar vrouwen ervaren dat anders. Zij hechten vooral belang aan ‘niet-relationele factoren’ en moeten tijd voor zichzelf hebben.
“Om gelukkig te zijn in een relatie, moet een vrouw haar ding kunnen doen”, zegt blogster Iris Krasnow van de Huffington Post. “Ze moet het werk kunnen doen dat ze wil of een bepaalde hobby of passie hebben.”
Volgens de studieleiders spreken deze resultaten de overtuiging tegen die stelt dat de verliefde gevoelens na een tijdje verdwijnen. Zo kent iedereen de ‘seven year itch’, naar de bekende film van Marilyn Monrie. Daarin wordt gesteld dat de romantiek in een relatie na ongeveer 7 jaar verdwijnt.

Lees ook:Jeugdliefde laat een onuitwisbare indruk achter
Lees ook:Oma verliefd op kleinzoon….. nu nog een kind!
Lees ook:Relatieproblemen? Neem ze online onder de loep!
Lees ook:Vijftigplussers flirten er tijdens de vakantie flink op los
Lees ook:Hoe ziet de perfecte 50+ man eruit?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>