Je gelukkige huwelijk wordt bepaald door…een knappe vrouw!

Schermafbeelding 2013-11-24 om 17.23.11En ben je gelukkig? Dan is de kans groot dat je een mooie vrouw naast je hebt staan. Want de sleutel tot een gelukkig huwelijk is voor veel mannen toch nog gewoon een aantrekkelijke vrouw. Simpel, niet? Psychologe Andrea Meltzer concludeerde op basis van haar recente onderzoek dat mannen met een knappere vrouw vaak gelukkiger zijn. Persoonlijkheid of gedeelde interesses blijken minder doorslaggevend, zo schrijft de Britse krant de Daily Mail. Meltzer vondervroeg 450 pasgetrouwde koppels over hun algemene tevredenheid over hun huwelijk en volgde het verloop van hun huwelijk gedurende vier jaar. De koppels werden beoordeeld op hun aantrekkelijkheid door een onafhankelijk team van onderzoekers. De mannen bleken in het begin van het huwelijk meer tevreden dan de vrouwen. Naarmate het huwelijk langer duurde bleken vooral mannen met een knappere vrouw het gelukkigst. Zij appreciëerden hun vrouw meer en deden meer moeite voor hun relatie wat ervoor zorgde dat de vrouw ook gelukkiger was.
Professor Benjamin Karney kwam in 2008 tot dezelfde conclusie en verklaart dat mannen die minder knap zijn dan hun echtgenotes minder snel geneigd zijn hun relatie op het spel te zetten. Zij hebben immers het gevoel ‘een goede zaak’ gedaan te hebben en zijn toegewijder als echtgenoot. Dit leidt automatisch tot een gelukkigere vrouw en een gelukkiger huwelijk.
Beide onderzoekers merkten echter wel op dat de aantrekkelijkheid van de man geen enkele impact heeft op het slagen van het huwelijk. Vrouwen met een knappe man waren niet minder of meer gelukkig dan vrouwen met een zogezegd minder knappe man.

Lees ook:Oudere vrouw ziet man liever gaan dan komen
Lees ook:Vrouwen leven langer met partner van gelijke leeftijd
Lees ook:Bejaarde mannen meer “in” voor seks dan vrouwen
Lees ook:Gelukkig huwelijk maakt man gezonder
Lees ook:Verliefdheid wordt eerst minder, maar na 30 jaar huwelijk weer meer!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>