Opa’s en oma’s verwennen hun kleinkinderen veel te veel!

Schermafbeelding 2013-05-29 om 17.57.09Opa’s en oma’s verwennen hun kleinkinderen maar wat graag. Maar is dat wel zo verstandig? Want uit een Britse enquête blijkt dat de  opvoeding van veel ouders wordt ondermijnd door grootouders die hun kleinkinderen te veel verwennen. En de ouders zitten dan dus met de gebakken peren… Kinderen mogen bij oma en opa eten wat ze willen en langer opblijven. Dit maakt de opvoeding voor ouders moeilijker omdat hun kroost zich na een bezoekje aan de grootouders slechter gedraagt. Maar ja…daarentegen zeg ik ook weer: wat een feest is het  toch dat kinderen op die manier van hun opa en oma kunnen genieten! De verwennerijen in Engeland nemen zulke proporties aan dat een kwart van de ouders weigert hun nageslacht nog te laten overnachten bij de grootouders. Een vijfde maakt ruzie met zijn eigen ouders of schoonouders omdat ze geen nee kunnen zeggen, dat heeft een rondvraag bij 2.000 Britse moeders en vaders aangetoond.
83 procent van de ondervraagden zei dat hun kinderen regelmatig verwend worden met chocolade of cake. Bij een derde blijft de kroost te laat op bij oma en opa, velen eten hun lunch of avondmaal niet op. Dit betekent volgens 45 procent van de ouders dat hun kinderen zich na een bezoekje aan oma en opa vaker misdragen. 38 procent vindt dat hun kinderen hen dan vaak tegenspreken, 37 procent zegt dat hun kroost hen dan negeert.
Het gemiddelde kind is vijf dagen per maand bij de grootouders en overnacht er een keer per maand. 45 procent laat de oma en de opa voor de kinderen zorgen omdat ze dat leuk vinden, meer dan een derde heeft geen keuze omdat ze geen andere opvang hebben. Bijna zes op de tien ouders zeggen dat de grootouders te veel verwennen, bijna een op de tien raakt hierdoor geïrriteerd.

Vertel eens: kun jij je een beetje inhouden als de kleinkinderen er zijn?

Lees ook:Opa’s en oma’s ondermijnen strenge opvoeding ouders
Lees ook:Opa en oma: dé kinderopvang van 2013
Lees ook:Opa’s en oma’s missen discipline bij de kleinkinderen
Lees ook:Grootouders niet te spreken over tafelmanieren kleinkinderen
Lees ook:Grootouders zien kleinkinderen na scheiding minder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>