Onderzoek wijst uit: Eén op de drie Nederlanders legt specifieke uitvaartwensen vast

Schermafbeelding 2014-09-04 om 10.24.16Is het weinig? Is het veel: Ik weet hen niet, maar één op de drie Nederlanders heeft vastgelegd wat zijn of haar specifieke uitvaartwensen zijn, bijvoorbeeld wat betreft muziek, rouwauto’s, catering, of soort kist. Dit blijkt uit onderzoek waarvoor 1.053 volwassen Nederlanders zijn ondervraagd. Het onderzoek werd in opdracht gehouden van een uitvaartverzekeringsmaatschappij. Het overgrote deel dat specifieke wensen heeft, zegt daarnaast ook een uitvaartverzekering te hebben. De overige 70 procent van de respondenten zegt hier nog niet over te hebben nagedacht.

Opvallend is ook dat de prijzen rondom een uitvaart volgens het onderzoek regionaal sterk verschillen. Zo zijn kistdragers in Gelderland bijvoorbeeld meer dan twee keer zo duur als in Noord-Brabant. Ook twee kopjes koffie met een plakje cake is in Noord-Brabant (7,00 euro) vijf keer duurder dan in Zuid-Holland (1,25 euro). Een gemiddelde uitvaart kost 7.000 euro volgens een onderzoek van de Consumentenbond. De ondervraagde Nederlanders denken dat een uitvaart gemiddeld 5.739 euro kost.

Lees ook:Goedkoop een terrasje pakken doe je in Nijmegen
Lees ook:Waarom lopen op blote voeten goed voor je is
Lees ook:Stap met deze nieuwjaarswandelingen het nieuwe jaar in!
Lees ook:Vrouwen geven kapitalen uit aan make-up
Lees ook:Uitvaart op afstand met virtual reality

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>