Goedkoop een terrasje pakken doe je in Nijmegen

Schermafbeelding 2013-07-24 om 20.25.31Vandaag lekker in Alkmaar op een terrasje gezeten. Leuke stad is dat toch. Voor een thee, een Radler en twee appelgebakjes 12 euro afgerekend. Een keurige prijs volgens mij, hoewel ik het ook zeker niet goedkoop vind. Wil je een beetje goedkoop zitten, dan ga je naar Nijmegen. En Amsterdam is niet langer de duurste stad om een terrasje te pakken. De hoofdstad is dit jaar zelfs teruggezakt naar de vijfde plek van duurste terrasstede, zo blijkt woensdag uit een jaarlijks onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies. De duurste terrasstad is dit jaar Den Haag. In deze stad kost een rondje van twee bier, twee fris, twee koffie en twee rosé gemiddeld 21,70 euro. In Amsterdam kost dit 21,15 euro. De stad Nijmegen is ook dit jaar weer de goedkoopste, hier kost hetzelfde rondje 19,00 euro. De drankjes op de terrassen zijn dit jaar in zijn algemeenheid iets duurder geworden. Gemiddeld gingen de prijzen met 3,1 procent omhoog. Opvallend is de stijging in Rotterdam. Vorig jaar daalden de prijzen hier nog het hardst, dit jaar hebben ze de grootste stijging met 8,3 procent. Alleen in Eindhoven daalden de prijzen. Hier werden de drankjes gemiddeld 0,3 procent goedkoper.
De populairste dranken op de terrassen zijn dit jaar de alcoholvrije bieren en bieren met een laag alcoholpercentage. Maar ook bieren die met frisdrank gemixt zijn worden steeds populairder.

Lees ook:Bankroet op een clubsandwich in Parijs
Lees ook:Vrouwen geven kapitalen uit aan make-up
Lees ook:Tijdens ‘Proef de Stad’ staat proeven centraal
Lees ook:Onderzoek wijst uit: Eén op de drie Nederlanders legt specifieke uitvaartwensen vast
Lees ook:Duitsland ruim duurder dan Europees gemiddelde maar Nederland nog duurder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>