Zouden we kans maken? Twee Nederlandse Oscarinzendingen bekend

Laten we hopen dat we volgend jaar weer eens één of twee van de belangrijkste filmprijzen naar ons landje zien komen. De inzendingen zijn in ieder geval bekend: De korte fictie film Stand By Me, van Martijn de Jong, en SUPER, van Johan Klungel, maken in 2014 kans op een Oscar. Dat heeft het EYE filmmuseum maandag bekendgemaakt. SUPER maakt kans op het winnen van een Academy Award for Best Animated Short Film. Stand By Me dingt mee in de categorie Best Live Action Short Film. In de tragische komedie Stand By Me staat een bejaarde centraal die aan een kluswoede begint te lijden. Rick Nicolet en Jules Roijaards spelen de hoofrdollen in de film die gemaakt werd in het kader van NTR Kort!.

In Super raakt hoofdpersoon Albert de weg kwijt in een wereld wereld van mooie verpakkingen. Wanneer zijn fantasie verandert in een nachtmerrie, ontdekt hij een andere wereld achter de gevel van de supermarkt.

Lees ook:Maak het winnende ontwerp voor het Jules Destrooper koekblik
Lees ook:65 and still going strong: Terminator 5 voor Schwarzenegger
Lees ook:Film/muziek: rol voor Anita Meyer in Gay Pride-film
Lees ook:Mickey Rourke te oud voor film over sportman
Lees ook:Pornobejaarden in Britse televisieshow….50 Shades of Granny!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>