Oma’s vertegenwoordigen songfestival (filmpje)

Aan grijze haren geen gebrek dit jaar tijdens het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan. Je valt van de ene verbazing in de andere. Eerst komen wij met die Indiaan,  dan komt het Verenigd Koninkrijk met de 75-jarige Engelbert Humperdinck.  Maar Rusland overtreft  alles. Zij komen met een wel heel opmerkelijke inzending…. Het Russische Buranovo Grannies, een zestal oma’s, gaat het land vertegenwoordigen. De gemiddelde leeftijd van de dames in traditionele klederdracht is 75 jaar. De oma’s versloegen gisteravond 24 andere Russische deelnemers, waaronder Dima Bilan, die in 2008 in Belgrado het Eurovisie Songfestival won.

De vrouwen treden op in traditionele klederdracht en zingen vooral in het Russisch en Oedmoerts, een taal die nog door slechts 325.000 mensen wordt gesproken in de autonome republiek Oedmoertië. Alleen het refrein van ‘Party for everybody’ wordt in het Engels gezongen.

Een lid van de groep zei tijdens de televisie-uitzending dat hun doel het inzamelen van geld is. Met het verdiende geld willen ze een kerk laten bouwen in hun woonplaats Buranovo, een dorpje met 650 inwoners. “Oma’s hebben geen glorie en rijkdom nodig. We hebben onze familie, we hebben een huis, we hebben genoeg om voor te leven”, vertelt oma Olya.

Lees ook:De Buranovo Oma’s door naar finale Songfestival
Lees ook:Pierre Kartner gaat songfestivalnummer schrijven….
Lees ook:Nederland wederom niet naar finale Songfestival
Lees ook:Doe mee met de Songfestivalquiz op PlusOnline
Lees ook:Vader Abraham gaat het Songfestival redden…….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>