Stukje jeugdsentiment….. Mik en Mak (filmpje)

Keek jij vroeger ook naar de gekke avonturen van de zwervers Mik en Mak? Ik moest er ineens aan denken vanavond, zomaar, uit het niets….

Wij zijn Mik en Mak
Malle zaken, grappen maken
Is ons zorgeloze vak
Wij als kinders, vrij als vlinders
Wippen wij van hak op tak
Wie verzot is op verzetjes krijgt zijn deel van Mik en Mak

Mik en Mak zijn twee zwervers die tijdelijk inwonen bij de grootmoeder van Mak, Oma Tingeling. Oma Tingeling woont in een huisje dat op het Kruispunt van de Vier Windstreken staat en regelmatig waaien er allerlei vreemde figuren de tuin van het huisje binnen. Het land waar Oma Tingeling woont ligt ver weg aan de andere kant van de wereld. Uitzendingen van Mik – Mak zijn dan ook alleen mogelijk als de ‘Vertelstar’, een soort satelliet, Nederland kan bereiken. Meneer Humdrum is de boze buurman. Hij wil graag het huisje van Oma kopen, omdat hij erg geïnteresseerd is in wat de wind allemaal over de schutting blaast. Maar met behulp van Mik en Mak weet Oma de buurman van haar huisje weg te houden. Steevast eindigen de afleveringen ook met meneer Humdrum die woedend uitroept: ‘Weer niet, grrr!’. Hij is dan zo woedend dat hij dingen stuk wil maken. Eerst breekt hij zijn sigaar doormidden. Oma Tingeling geeft hem daarna aanmaakhoutjes aan, die hij in zijn woede allemaal in tweeën breekt, wat natuurlijk precies de bedoeling was.

De hoofdrollen werden gespeeld door Donald Jones (Mik) en Ger Smit (Mak). De serie Mik en Mak werd door de VARA uitgezonden in de jaren 1962 en 1963.


Lees ook:Lieveling – debuutroman van Kim van Kooten
Lees ook:Niet zoenen? Oma (92) schiet er op los!
Lees ook:Patricia te oud om 300.000 euro te lenen
Lees ook:Peter Jan Rens komt met familieshow in “Kaktus Parlement Theater”
Lees ook:Vitamine A-zuur en de Aldi anti-rimpelcreme…dat werkt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>