AOW akkoord benadeelt 56-plussers

Het AOW-akkoord, dat vorige week door werkgevers- en werknemersorganisaties werd bereikt, blijkt voor 56-plussers nadelige gevolgen te hebben. Zij gaan jaarlijks een flink bedrag inleveren. Volgens deskundigen uit de pensioensector wordt hier in het nieuwe pensioenakkoord met geen woord over gerept. Oudere werknemers zouden worden ontzien, maar dat blijkt volgens de experts niet het geval. Het AOW-akkoord werd afgelopen vrijdag groots gepresenteerd. Het na de Tweede Kamerverkiezingen te vormen kabinet kan er niet omheen, zo luidt de veronderstelling. In het akkoord is vooral aandacht voor de verhoging van de AOW-leeftijd in 2020 naar 66 jaar en in 2025 naar 67 jaar. Ander belangrijke aspecten zijn dat de AOW in het akkoord meestijgt met de reële lonen en daarmee welvaartsvast wordt en de “luiheidsboete” van 6,5 procent per jaar als de werknemer toch met 65 jaar wil stoppen met werken.

Minder aandacht was er voor de 56-plussers, die nog wel met 65 jaar met pensioen kunnen, maar waarvan de pensioenopbouw al vanaf 2011 uitgaat van een pensioen op 66 jarige leeftijd. Doordat de pensioenen rekenen met 66 jaar en de 56-plusser met 65 jaar met pensioen gaat ontvangt hij een lager pensioen. Een 56-jarige werknemer die over negen jaar 30.000 euro denkt te ontvangen moet zijn verwachtingen met 540 euro per jaar naar beneden bijstellen. Om toch het pensioen te krijgen waar hij nu op rekent moet hij drie maanden doorwerken na zijn 65ste. Dat kan vaak niet, omdat in veel CAO’s is afgesproken dat iemand met zijn 65e verjaardag wordt ontslagen.

Bron: www.plusonline.nl

Door Maurice Hengeveld

Lees ook:Gehoorapparaat verdwijnt uit basispakket
Lees ook:Extreme bezuinigingen Publieke Omroep van de baan
Lees ook:Ouderen volgens 50PLUS blij gemaakt met dode mus
Lees ook:Sociale partners bereiken conceptakkoord pensioenleeftijd
Lees ook:Ouderen tot wel 70 euro minder loon aankomend salaris

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “AOW akkoord benadeelt 56-plussers

  1. Marijke

    Daarom hadden we ook met zijn allen anders moeten stemmen, dat die plannen nu doorgaan is groter dan dat er een meer links kabinet gevormd had kunnen worden. Maar ja de meesten gaan voor het grote geld in plaats van voor socialiteit.

      /   Reply  / 
  2. Maurice Hengeveld

    En zo is het maar net!

      /   Reply  / 
  3. jan

    Ik heb op de pvv gestemd, omdat er in Nederland teveel geld wordt uitgegeven aan mee-eters en subsidies
    Juist dankzij de linkse hobbies van met name de pvda is het geld op!!!!!!!!
    Als iemand socialiteit wil met asocialen en mensen buiten NL moet dat niet ten koste gaan van de ouderen die liggen weg te kwijnen in verzorgings en bejaarden tehuizen, evenzo gehandicapten.
    Overigens de politieke parijen die zich laten voorstaan op sociaal, en normen en waarden, zijn feitelijk uit op eigen belang en macht en verkwanselen ons belastinggeld voor zaken die niet ten goede komt voor de NL burgers

      /   Reply  / 
  4. Petrus de goedgelovige

    Eindelijk gerechtigheid voor deze hard werkende Ambtenaren mensen, zij maken er serieus werk van om andere minderbedeelde Ambtenaren mensen ook een kans te geven en terecht. De pensioenleeftijd is nog erg hoog evenzo is de pensioenuitkering erg laag te noemen voor deze Ambtenaren mensen. Ik hoop dat de Nederlandsewerknemer hier zeker het nut van inziet en dat hij massaal onze leiders blijft steunen. Vooral omdat hij massaal niet gestemd heeft voor of tegen het AOW/Pensioenakkoord van werkgevers/bonden. Dus eigenschuld dikke buld.

    GOEDGEKEURD !!!
    Pensioen op vanaf 50 en tot 9.000 euro maandelijks voor EU- ambtenaren
    340 Europese ambtenaren gaan dit jaar met vervroegd pensioen vanaf 50 en dit met een pensioen van tot 9.000 euro (bruto) per maand.

    Om ambtenaren uit de nieuwe lidstaten van de Europese Unie (Polen, Malta, Estland) aan de slag te helpen, geeft de EU functionarissen uit de oude lidstaten (België, Duitsland, Frankrijk) dus een gouden handdruk. Waar blijven de Nederlandse EU-functionarissen om hier ook aan mee te kunnen deelnemen aan deze solidaire regeling?

    Daar word ik nu ziek van ! Waarom… …en wie betaalt dit allemaal? En wij moeten steeds langer werken voor een bedenkelijk pensioentje. Hoe zou het toch komen dat de kloof tussen burger en politiek zo groot is .

    Doorsturen aub. Iedereen moet dit weten !!!!!!!!!!!!!!

    Uit het Belgisch nieuwsblad: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=dma17082005_006

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>