Help! Alle bankrekeningnummers van 9 naar 18 tekens!

De ouderenbond ANB wil dat ouderen worden geholpen met de nieuwe bank- en girorekeningnummers. Over twee jaar heeft iedereen een rekeningnummer dat bestaat uit maar liefst achttien tekens. Nu zijn het er nog maximaal negen. De ouderenbond vreest dat die verandering met name voor ouderen die nog gebruikmaken van papieren overschrijvingen een probleem wordt.  Nou, ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook wel een beetje tegenop zie…De ouderenbond wil daarom dat teams het land intrekken om senioren voor te lichten. De Nederlandsche Bank is gisteren begonnen met een grote voorlichtingscampagne, maar volgens de toezichthouder zijn consumenten en bedrijven nog onvoldoende op de hoogte.

Overigens is het niet zo dat het nieuwe lange nummer alleen uit cijfers bestaat. Het wordt een combinatie van een landcode, een controlegetal, een bankcode, een paar nullen en het oude rekeningnummer. Hmmm… Lijkt mij ingewikkeld genoeg.

Lees ook:Acceptgiro straks “ouderwets”
Lees ook:Ouderen gewaarschuwd: DigiD-hulp kan crimineel zijn
Lees ook:Machtigste vrouwen van Nederland
Lees ook:ANBO: Wilders gebruikt ouderen als excuus
Lees ook:Nederland over op IBAN

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>