Acceptgiro straks “ouderwets”

De papieren acceptgiro is bijna verleden tijd. Tot uiterlijk 1 januari 2019 blijft het betaalmiddel bestaan en dan is het gebeurd.  Volgens De Nederlandsche Bank is het gebruik van de acceptgiro de afgelopen jaren weliswaar sterk afgenomen door de opkomst van digitale alternatieven, maar voorziet het betaalmiddel nog steeds in een duidelijke maatschappelijke behoefte.

 

De Nederlandsche Bank gaat daarom het papiertje aanpassen, zodat het voldoet aan nieuwe Europese regels en ook na 2014 geldig blijft. Vanaf 1 februari 2014 is het zogeheten International Banking Account Number (IBAN) ook verplicht voor alle binnenlandse betalingen. De acceptgiro wordt aangepast zodat het nieuwe langere rekeningnummer is in te vullen.

De bank laat weten dat er ‘een duidelijke maatschappelijke behoefte’ is om de acceptgiro nog enkele jaren te laten bestaan. Voor gebruikers van de acceptgiro, die niet kunnen of willen internetbankieren, worden voor na 2019 alternatieven ontwikkeld.

 

Lees ook:Hoeveel geld heeft u meestal op zak?
Lees ook:Nu ook de over opIBAN-app live
Lees ook:Goed nieuws voor pensioendeelnemers
Lees ook:Help! Alle bankrekeningnummers van 9 naar 18 tekens!
Lees ook:Nederland telt 5,5 miljoen vrijwilligers, goed voor 560.000 voltijdsbanen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>