Hoeveel geld heeft u meestal op zak?

Hoeveel geld heeft u meestal op zak? Waarschijnlijk lang niet meer zoveel als vroeger. Goed, er zijn nog steeds hordes menen die de nodige flappen in hun portemonnee hebben, maar over het algemeen heeft de Nederlander steeds minder contant geld op zak. Belangrijkste reden: mensen pinnen vaker en vaker, ook kleine bedragen.

Het aantal betalingen dat contant wordt gedaan daalt gestaag. In 2007 betaalden consumenten in 74 procent van alle gevallen met contant geld. Uit cijfers van de Nederlandsche Bank blijkt dat vier jaar later ongeveer 65 procent van alle betalingen contant werd gedaan. Ook de komst van pin-only winkelgebieden bevordert het aantal pinbetalingen. En met het verdwijnen van de verhoogde tarieven voor het pinnen van kleine bedragen, lijkt het er op dat consumenten in de toekomst nog minder (klein)geld op zak zullen hebben.

Lees ook:Contactloos betalen is veilig, makkelijk en snel
Lees ook:Een op de vijf Nederlandse vakantiegangers vergeet spullen in de taxi
Lees ook:Dip jij de boodschappen even lieverd?
Lees ook:Senioren stoppen miljoenen euro’s in ‘oude sok’
Lees ook:Steeds meer wanbetalers bij golfclubs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>