50Plus: Vakantiegeld AOW’er moet met 2% omhoog

Politieke partij 50Plus eist een verhoging van het vakantiegeld voor AOW’ers. In het verkiezingsprogramma staat dat AOW’ers evenveel vakantiegeld moeten krijgen als werkende mensen. Terecht. Het percentage is nu 6 % en moet omhoog naar 8 %. “Het zijn de mensen die onze huidige welvaart mogelijk hebben gemaakt”, hoorde ik Henk Krol vandaag op Radio 1 zeggen. En zo is het maar net. Vooral zijn plannen het geld los te krijgen door te bezuinigen op het overheidsapparaat, vind ik een prima plan! De verhoging is een hard punt voor 50Plus; er valt niet over te onderhandelen. De maatregel kost ongeveer 450 miljoen euro. De partij van lijsttrekker Henk Krol wil deze en andere plannen vooral betalen door te bezuinigen op het overheidsapparaat. Zo moet het aantal ambtenaren elk jaar met 6 procent omlaag.
50Plus wil het begrotingstekort terugbrengen naar 3 procent, maar in het verkiezingsprogramma staat niet wanneer dat percentage bereikt moet zijn. De partij denkt dat er de komende vier jaar zeker 7 miljard euro kan worden verdiend door belastingontduiking aan te pakken. In het verkiezingsprogramma staat verder dat alle treinen een wc moeten hebben en dat kinderen op school minstens 6 uur gymnastiek per week moeten krijgen, desnoods voor een deel buiten de lesuren. De successierechten voor kinderen op erfenissen tot 250.000 euro moeten worden afgeschaft, vindt 50Plus. Ook de verplichte keuring voor automobilisten boven de 70 moet verdwijnen.Dat vind ik dan weer een heel erg slecht punt!

50Plus is nu landelijk alleen nog maar vertegenwoordigd in de Eerste Kamer. De partij hoopt op 5 tot 7 zetels bij de Tweede Kamerverkiezingen, maar in de peilingen schommelt 50Plus tussen de 0 en 1 zetels – dat lijken ze dus niet te gaan halen.

Lees ook:50Plus Partij staat er bar slecht voor
Lees ook:Het gaat niet goed met de 50Plus Partij
Lees ook:Politiek nieuws: Henk Krol lijsttrekker 50PLUS
Lees ook:Henk Krol kost 50PLUS zetel in de peilingen
Lees ook:Het loopt storm op ‘meldpunt koopkracht’ 50PLUS

1 Reacties // Reageer

One thought on “50Plus: Vakantiegeld AOW’er moet met 2% omhoog

  1. mikel

    50Plus heeft in de senaat een dikke zetel behaald.
    Dat is in de 2de kamer omgerekend 3 zetels.
    Met een beetje verkiezingscampagne zit je zo op de 5 zetels.
    Een minpunt is wel een breekpunt op nemen.
    Zo wordt de kans op regeringsdeelname een stuk minder.
    En het jaagt ook kiezers weg,die gokken op regeringsdeelname.
    Jan Nagel zei het al: Een partij met 5 zetels kan zo nodig zijn voor een coalitie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>