Armoedepercentage ouderen laagst van alle leeftijdsgroepen

Laat ik nou denken dat het slecht gesteld is met de ouderen… Dat valt dus best mee. Want het armoedepercentage onder ouderen bedraagt zo’n 2,6 procent en dat is het laagste percentage van alle leeftijdsgroepen, zo staat in een vandaag gepubliceerd rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Voor het onderzoek is gekeken naar wat een huishouden minimaal nodig heeft om niet arm te zijn. Vervolgens bleek dat 6,5 procent van de gehele Nederlandse bevolking in 2010 onder dit niveau zat. Voor 65-plussers was dit slechts 2,6 procent. Van de mensen tussen de 35 tot 64 jaar gaf 15 procent aan niet te kunnen rondkomen, van de 65-plussers was dit 9 procent. In de afgelopen jaren is het gemiddelde inkomen van ouderen sterker gestegen dan dat van jongeren, zegt het SCP. Tussen 1990 en 2010 steeg dit inkomen met 23 procent, terwijl het gemiddelde inkomen van mensen tussen 35 en 64 jaar slechts met 17 procent toenam. Dit verschil moet volgens het planbureau vooral worden verklaard door de stijging van de netto AOW-uitkering in deze periode. Daarnaast hebben ouderen de laatste tijd steeds vaker een aanvullend pensioen.

Lees het gehele artikel op RTL.

Lees ook:Nederlandse ouderen hebben zat geld!
Lees ook:Grote groep ouderen zakt in 2011 financieel door het ijs
Lees ook:Rijke mensen leven langer dan arme mensen
Lees ook:Vanaf 75 jaar is contact met de huisarts vrijwel onvermijdelijk
Lees ook:40% ouderen bezit meer dan 200.000 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>