Miljonair word je het waarschijnlijkst met lotnummer 9

Heb jij je staatslot al in huis? Je weet wel: het lot dat we massaal kopen aan het einde van het jaar in de hoop als miljonair het nieuwe jaar in te gaan? Nou, mocht je dat nog niet hebben: ga voor het eindcijfer 9. Want een lot met dat eindnummer levert verreweg het meeste geld op bij oudejaarstrekkingen, ook al worden die loten vrij weinig verkocht, zo blijkt uit cijfers van de Staatsloterij over de laatste jaren. Ik voorspel een run op loten met nummer 9!In de afgelopen 2 jaar zijn ruim 878.000 loten met het eindcijfer 9 verkocht. Die leverden de deelnemers een bedrag van bijna 32,5 miljoen euro op. Dat is gemiddeld 37 euro prijzengeld per lot. Eindcijfer 9 was vorig jaar goed voor de hoofdprijs van 30 miljoen euro. Eindcijfer 7 wordt het meest verkocht in Nederland, anderhalf keer zo veel als de 9, maar levert in totaal minder op. Eindcijfer 2 brengt bij de laatste jaarwisselingen het minste geluk: loten met dat getal leveren gemiddeld maar 6,5 euro op. De verschillen berusten op toeval, voegt de Staatsloterij toe, bij trekkingen heeft elk eindcijfer evenveel kans op de hoofdprijs.
Sommige deelnemers krijgen hun eindcijfer automatisch toegewezen door een computer. Anderen kiezen bewust voor een afsluitend cijfer, bijvoorbeeld omdat ze een geluksgetal hebben.

Lees ook:Gepensioneerd echtpaar op slag schatrijk
Lees ook:Staatsloterij: de jackpot van 27,5 miljoen is gevallen
Lees ook:De voetbalgekte compleet: shirt sponsors
Lees ook:Winnaar van 185 miljoen euro van Euro Millions in Groot-Brittannië heeft zich gemeld
Lees ook:Winnaar loterij gaat uitdelen en niet zo zuinig ook!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>