3 miljoen gepensioneerden getroffen door belastingwijziginen

Schermafbeelding 2013-04-02 om 10.54.38Slecht nieuws voor de portemonnee: Bijna alle drie miljoen gepensioneerden in ons land worden getroffen door een belastingwijziging die onder het kabinet-Rutte I werd doorgevoerd, meldt de NOS. Dit slechte feit is gebleken uit een analyse van loonstrookjes die in opdracht van staatssecretaris Weekers werd uitgevoerd. De analyse kwam in handen van de Volkskrant via de Wet Openbaarheid Bestuur en zoals je zult begrijpen staan hierdoor enkele politieke partijen én natuurlijk de getroffenen op de achterste benen.
Ook het netto-inkomen van ondernemers en werknemers met een minimuminkomen blijkt te dalen, met soms wel 180 euro. Kamerleden van de PVV en 50Plus reageren in de krant verbaasd, en noemen de gevolgen onacceptabel. Dat is het natuurlijk ook. Volgens Weekers kende de Tweede Kamer de gevolgen toen zij onder het vorige kabinet-Rutte met deze veranderingen instemden. Voor de schatkist pakt de belastingversimpeling, de zogeheten Wet Uniformering Loonbegrip (WUL) budgetneutraal uit. Wat moet je er dan mee? Sinds de invoering ervan, in januari 2013, wordt voor alle belastingen en premies met hetzelfde loonbegrip gerekend. Sommige groepen gaan er door de maatregel op vooruit, andere leveren in. Begin dit jaar stelden de pensioenfondsen dat het aanvullend pensioen van ouderen er door de veranderingen weleens zes procent op achteruit kon gaan. Hierop kwamen PVV en 50Plus met het verzoek aan Weekers de gevolgen in kaart te brengen. Volgens een woordvoerder van Weekers bekijkt het kabinet medio dit jaar bredere cijfers. Dan wordt ook bekeken of er aanpassingen moeten volgen. Ik stel voor dat iedereen zijn stem laat horen om dit niet door te laten gaan!

Lees ook:Koopkracht-onderzoek: ‘Ouderen niet veel slechter af dan anderen’
Lees ook:Zo slecht hebben de ouderen het hier nog niet…
Lees ook:Actie koopkrachtherstel ouderen van start
Lees ook:AOW maximaal vijf jaar later laten ingaan
Lees ook:65-plusser kan tot 380 euro extra kwijt zijn aan medicijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>