Onzin of innovatie: nieuwe groenten en fruit

De meningen zijn (terecht…) verdeeld over het nut van iedere keer weer nieuwe groente- en fruitvarianten, vooral om dat ze niet echt iets toevoegen aan het bestaande assortiment. Maar goed,    de groentenmarkt is weer twee nieuwe groenten én een nieuwe fruitsoort rijker: broccolini, tangelo en toma bella. Bij het kweken van deze groenten wordt speciaal gelet op de toegevoegde waarde: hun vitamine- en mineralengehalte wordt dus goed in het oog gehouden. En minstens even belangrijk, zo jubelt het persbericht, ze bieden extra variatie in het groente- en fruitaanbod.

Broccolini is een koolsoort, en zoals de naam doet vermoeden een combinatie van gewone en Chinese broccoli. Het frivool genaamde 'broccolini' zou zoeter smaken dan gewone. In deze groente vind je vitamines A & C, foliumzuur en ijzer.

Dan de 'tangelo', een combinatie van een clementine ('tangerine') en een grapefruit (ook al een combinatie, van pompelmoes en sinaasappel). De vrucht kan herkend worden aan zijn feloranje kleur en het uitstekend stulpje ter hoogte van het kroontje. Net als alle citrusvruchten bevatten ze veel vitamine C en vezels.

Tot slot is er nog de 'Toma Bella', ook wel de toma pepper genoemd, een soort 'paprikomaat'. Deze groente smaakt mild, met de krokante textuur van een paprika. Ook de Toma Bella is een bron van vitamine A en C en lycopene.

Lees ook:Geen grapefruit in combinatie met medicijnen, het kan dodelijk zijn!
Lees ook:Ze zijn er weer, de bijna vergeten groenteschat: raapsteeltjes!
Lees ook:Eet vooral vaak en lekker veel nitraathoudende groenten als je dat wilt!
Lees ook:5 tips om groente bij het ontbijt te eten
Lees ook:Te veel sla niet goed voor de gezondheid? Onzin!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>