Eet vooral vaak en lekker veel nitraathoudende groenten als je dat wilt!

Schermafbeelding 2014-10-11 om 20.38.35Ben jij ook nog van de generatie die stelt dat je niet te vaak nitraathoudende groenten mag eten! Onzin! Volgens het Voedingscentrum blijkt uit nieuw onderzoek dat het eten van nitraatrijke groente, zoals spinazie, sla of andijvie, geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Ook de combinatie met vis is geen enkel probleem meer. Tot nu toe raadde het Voedingscentrum aan om maximaal twee keer per week groente met veel nitraat te eten. Ga dus gewoon lekker je gang!
Nitraat is op zich ongevaarlijk, maar kan in het lichaam worden omgezet in een stof die mogelijk kankerverwekkend is. Bij het eten van groenten als spinazie en sla, maar ook bietjes en bleekselderij, is dat risico te verwaarlozen.
Onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is de basis voor het intrekken van het advies van het Voedingscentrum. Er is te weinig wetenschappelijk bewijs dat nitraat slecht is, stelt de NVWA in een verklaring op de website.

Lees ook:Te veel sla niet goed voor de gezondheid? Onzin!
Lees ook:Nitraatrijke groenten hebben gunstig effect op bloeddruk
Lees ook:Vis en spinazie niet combineren? Onzin!
Lees ook:Eet groente en fruit volgens het seizoen!
Lees ook:5 tips om groente bij het ontbijt te eten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>