Seks biedt bescherming tegen prostaatkanker bij vijftigers

Doktersadvies heren: het leven tussen de lakens moet actiever nu bewezen is dat meer dan 10 keer per maand seksen je beter beschermd tegen prostaatkanker. Nou ja, als het niet anders is……. Onderzoekers bestudeerden 431mannen die de diagnose van prostaatkanker kregen toen ze ouder dan 50 waren, deze resultaten werden vergeleken met die van 409 gezonde mannen. Twintigers en dertigers die meer dan 20 keer per maand vrijen hebben een grotere kans hebben om de ziekte op latere leeftijd te ontwikkelen. Bij veertigers heeft de seksfrequentie weinig invloed.
Professor Dimitripolou: “Een theorie is dat de prostaatklier in de jonge jaren vatbaarder is voor hormonale veranderingen en dat hij zich dan nog steeds aan het ontwikkelen is. Naarmate mannen ouder worden, stapelen toxines zich op in zijn lichaam. Seks kan helpen om deze uit het lichaam te verwijderen.”

De onderzoekers raden mannen aan om hun seksfrequentie stabiel te houden om de kans op prostaatkanker te beperken. Dat is gezonder dan om als jonge man veel seks te hebben, om het dan op latere leeftijd op een lager pitje te zetten.

Lees ook:Vroeg kaal? Verhoogde kans op prostaatkanker
Lees ook:Veel seks maakt getrouwde oudjes gelukkig
Lees ook:Besnijdenis kan prostaatkanker voorkomen
Lees ook:Groene thee helpt tegen prostaatkanker
Lees ook:Crisis is killing voor seksleven jongeren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Seks biedt bescherming tegen prostaatkanker bij vijftigers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>